Blog


Loading

Het is niet belangrijk om begrepen te worden

Het is niet belangrijk om begrepen te worden, jezelf te verdedigen of om gelijk te hebben. Er zijn oneindig veel zienswijzen en de jouwe is daar één van, gevormd door jouw levenservaringen, hoe jij je voelt op een bepaald moment, datgene wat er gebeurt of gebeurd is. We zijn allemaal geneigd te denken dat ons perspectief het enige juiste is en die ander toch zeker wel ziet of begrijpt dat…. Maar dat is het hem nou juist. De ander heeft een hele andere achtergrond dan jij, een ander gevoel dan jij, een andere kijk op de dingen dan jij. Zelfs mensen uit hetzelfde gezin zullen een gebeurtenis allemaal anders omschrijven en niemand heeft gelijk of iedereen heeft gelijk. Het is maar hoe je het bekijkt :).

Het is totaal niet belangrijk wat een ander van jou vindt of om allemaal dezelfde zienswijze te hebben want dat is niet de bedoeling van het leven en dan zou het wel super saai worden. Juist het contrast zorgt ervoor dat we nieuwe verlangens en perspectieven ontwikkelen. We verlangen toch ook niet allemaal naar precies dezelfde dingen? Er is niet één waarheid dus ontspan je maar lekker, blijf dicht bij jezelf en weet dat jouw visie verdedigen, uitleggen waarom je iets vindt of je beste doen om gelijk te krijgen helemaal niet nodig zijn en alleen moeite kost en voor verwijdering zorgt. Weet dat iedereen zijn eigen waarheid heeft en dat onze waarheden ook niet statisch zijn en meebewegen met wat wij in ons leven meemaken.

Het belangrijkste voor mij is dat ik in mijn hart blijf naar mezelf en de ander en weet dat iedereen gelijk heeft wat ik er ook van vind.

Liefs,

Jacqueline